De bästa tillverkarna inom motorcykelsporten

Alla listor som försöker beskriva ”det bästa” inom någonting kan ifrågasättas. Det ligger i sakens natur. En lista över ”bästa tillverkaren” som utgår från produkternas prestanda skulle kunna bli så här:

Kawasaki började tillverka motorcyklar 1949, men den första ”riktiga” Kawasakin kom 1954. Märket har vunnit ett stort antal mästerskap, som Superbike World Championship och många andra. Deras produkter har hög kvalitet, och företaget ligger i framkant av tekniken.

BMW, Bayerische Motoren Werke AG, är ett tyskt fabrikat som grundades år 1916, och som tillverkat motorcyklar nästan från start. Tekniskt ligger de ofta långt fram, de var t.ex. bland de allra första med kardandrift. De anses vara av mycket hög kvalitet med goda köregenskaper. Svenska polisen använde under många år nästan enbart BMW som motorcykel.

Ducati är ett italienskt märke som tillverkat MC sedan 1935. Deras produkter har ofta präglats av exklusiv design och mycket goda köregenskaper. Många anser dem vara de främsta i det fallet. Fabriken har haft varierande finansiella problem under 1900-talet, men ägs nu av Audi, dvs. Volkswagen-gruppen.

Suzuki och Yamaha är två väldigt lika företag, som båda tillverkar bra och uppskattade MC med hög kvalitet och bra köregenskaper. MC från Suzuki och Yamaha kommer ofta högt upp på de popularitetslistor som görs runt om i världen.