Kawasaki Voyager 1700

Kawasaki Voyager 1700 är en motorcykel för cruising, dvs. man åker för att färden är behaglig och fylld av upplevelser, men målet är mera diffust och kan ändras under färdens gång. Modellen introducerades år 2009.

Mekaniskt är det här en imponerande maskin. Motorn är en vattenkyld, fyrcylindrig fyrtaktare med cylindrarna i V-form. Motorn är på 1 700 cc som ger 74 hk. Det låga uttaget av hästkrafter ger en väldigt förlåtande motor, den drar bra på nästan alla varvtal. Växellådan har sex växlar, varav den sjätte fungerar som överväxel.

Med en fulltankad vikt på över 400 kg hanterar man ju vikter i nästan bilklass. Det märks t.ex. på det avancerade bromssystemet. Många olyckor har under åren berott på att föraren inte kunnat dosera bromskraften mellan fram- och bakhjul. På Voyager 1700 finns ett system som vid kraftig bromsning fördelar ut kraften till båda hjulen, oberoende av vilken av bromsarna som föraren aktiverar.

Eftersom det är en MC för cruising har man förstås lagt ner möda på att skapa en bra körställning med stora breda sitsar. Det finns ett ljudsystem som gör att man kan lyssna på radio eller CD och förstås via Bluetooth koppla in sin mobil. Det finns också ett färdigt system för kommunikation mellan förare och passagerare.