Kawasakis off road motorcyklar

Off road innebär helt enkelt att man kör ute i terrängen i stället för på vägar. Off road ingår absolut inte i allemansrätten, så man kör på särskilda banor eller möjligen egen mark. De banor som finns är ofta mycket tuffa, och ställer speciella krav på både MC och förare.

Kawasaki har naturligtvis en serie som passar för off road. De flesta av deras off road har bokstäverna KLR eller KLX i modellnamnet. Många modeller är så utförda att man kan registrera dem för körning även på vanliga vägar.

En mycket populär modell var KDX200 som började tillverkas i början av 1980-talet, och producerades fram till slutet av 2010-talet. Många bedömare och journalister anser den fortfarande vara den bästa off road som tillverkats. MCn hade från början en 198cc enkel cylinder, luftkyld två-takt. Modellen gick igenom många revisioner och i början av 90-talet introducerades en motor som var vätskekyld, men fortfarande två-takt.

En mera nutida, framgångsrik modell är Kawasaki KX250F. Den modellen togs egentligen fram redan 2002 i ett samarbete med Suzuki Motor. Samarbetet gav upphov till två modeller, Suzuki RMZ250 och Kawasaki KX250F. Den senare introducerades på banorna år 2004 med stor framgång. År 2006 utvecklade Kawasaki en egen motor och gjorde stora ändringar i konstruktionen. Den nuvarande modellen är fortfarande en mycket populär tävlingsmaskin.