De mest kända motorcykeltillverkarna

Att lista upp de mest kända MC-tillverkarna är förstås nästan omöjligt, eftersom olika kategorier av människor kommer att ha helt olika listor.

Dock, en tillverkare som sannolikt finns på alla listor är amerikanska Harley Davidson. Företaget har funnits sedan tidigt 1900-tal, och var en av de få som lyckades överleva amerikanska depressionen. Företaget har blivit världskänt för sina tunga MC gjorda för cruising. Inget annat företag har så förknippats med den fria människans färd mot det okända. Deras lågvarviga motorer har ett ljud som väldigt många kan identifiera, även om de aldrig ägt en Harley Davidsson.

De 4 Stora i Japan är Kawasaki, Suzuki, Yamaha och Honda, som alla är mycket kända över hela världen. Kawasaki och Yamaha kanske nämns något oftare i samband med hög prestanda. Honda är bland de största i försäljningsvolym, och Suzuki brukar förknippas med lite bättre priser. Alla fyra är kända för hög kvalitet. När de introducerades i USA var de nära att knäcka de inhemska tillverkarna genom sin tydligt bättre kvalitet.

Ducati är ett italienskt fabrikat som tillverkar exklusiva MC, och jämförs ofta med Ferrari eller Lamborghini. De är kända för maskiner med hög prestanda. Motorerna är tvåcylinders monterade i L-form och med en alldeles speciell mekanism för ventilstyrning.