Bra strumpor för sommarens resor

Bra strumpor är viktigare än man tror då det gäller och håller fötterna varma och torra. För dig som åker hoj på sommaren då det är varmt och du har stadiga kängor på fötterna är valet av strumpor än viktigare. Du kan få tips på nätet om bra strumpor.

För dig som flyger

Det ser ut som om vi kan börja resa utomlands på semester. Tidningarna ropar ut att bokningarna till Thailand har ökat radikalt till i sommar. För dig som har hunnit bli medelålders och kanske mer är det viktigt att överväga att använda stödstrumpor under flygresan. Stödstrumpor minska risken för blodproppar i benen och ger benen ett visst välbefinnande under resan.

Strumpor av majs

Det låter kanske märkligt men det är faktiskt möjligt att tillverka strumpor där råvaran är majs. Det finns redan i handeln idag och fibern man får är mycket mjuk. Dessutom tar tyg av majs upp mer än dubbelt så mycket fukt som bomull. Det är bara en tidsfråga tills vi handeln ser bomullen ersatt av fibrer gjord av majs eller bambu. Det finns även andra grödor som lämpar sig bra för textilframställning.